ÖPPET TIDER DECEMBER

Torsdagar 11-17
Fredagar 11-17
Lördagar 11-16
Söndagar 11-16
med undantag enligt nedan

23 december = Stängt
Julafton, Juldagen, Annandagen = Stängt

Gårdsbutik
öppet enligt nedan
Fredag 27 dec 11-17  däremot är restaurang / Kafé  Stängd
Lördag 28 dec 11-16 däremot är restaurang / Kafé  Stängd
Söndag 29 dec 11-16 däremot är restaurang / Kafé  Stängd

30 december = stängt
Nyårsafton = stängt
Nyårsdagen = stängt

 

 

JULEN HOS ASKUNGA

PageLines-jul_2.jpg

KAK- BUFFÉ
Fredagen den 13 december / Lucia
kl. 11 -16

Kom och njut av Julens alla kakor.
Lussekatter, pepparkakor, drömtårta, saffranskaka,
biskvier, lingonkaka, mandelmusslor, struvor
chokladtomtar, knäck och skumtomtar. Ris ala malta mm

Pris:
150 kr / person
inkl. valfri dryck ( Kaffe/ Te / Julmust )
platser går inte att reservera, endast drop in.

PageLines-pepperkaka.jpg

 

LILLA JULBUFFÉN
serveras kl. 12-14.30

Lördag 30 november
Söndag 1 december
Lördag 7 december fåtal platser kvar
Söndag 8 december
Lördag 14 december fåtal platser kvar
Söndag 15 december fåtal platser kvar

Pris
Vuxen: 289 kr
Barn 4-12 år 15 kr / fyllda år
platser måste förbokas, i mån av plats finns 
möjlighet att komma utan förbokning.

Det kalla
2 sorters sill, lax, ägghalvor, sillpotatis, rödbetssallad, grönkålssallad, bröd, smör, varmrökt hjort, varmrökt rödkulla nötkött, hjortpaté, 1 sort kallrökt korv, ost, vildsvinsskinka, julsenap

Det varma
Janssons frestelse, hjort köttbullar, prinskorv,

Det söta
kaffe / te, choklad, polkagriskarameller, skumtomtar och ris ala malta

PageLines-tomte_2.jpg

Övrig servering fr.om 30 nov – 15 dec
Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag

Askungas Juliga landgång 139 kr
surdegsbröd med julskinka, kallrökt korv, hjortpaté, brieost, ägg, räkor
varmrökt rödkulla nötkött, hjortköttbullar, rödbetssallad,
dekorerad med frukt, grönsaker, marmelad och chutney

Tacopaj 95 kr
serveras med sallad, dipsås och tortillachips

Kroppkakor från Arontorp Öland
serveras med rårörda lingon, skirat smör, grädde
2 st 79 kr
3 st 99 kr

Ris A´la Malta 89 kr
serveras med hemkokt sylt
skinkmacka med julsenap

PageLines-JULBILD.jpg

 FÖRETAGS CATERING
Fredags gott ?
Budgeten räcker inte till julbord…
Avtackning…
Julfest på jobbet…
Lucia fest…
Beställ våra Juliga Landgångar 139 kr inkl. moms / styck eller
vår omtyckta smörgåstårta med julens smaker 99 kr inkl. moms / person
Vi levererar utan kostnad inom Karlskrona området
vid beställning för minst 1000 kr.

JULLÅDOR, PRESENTKORT

Ge bort en smakfull trälåda fylld med ju(v)liga smaker.
Presentkort på valfritt belopp som kan användas i restaurangen, gårdsbutiken eller kommande evenemang hos oss.
skicka ett mail för mer info.
jwidebrant@gmail.com

JULSKINKOR – fullbokat
TJOCKA REVBEN – fullbokat

julskinka

Förra året sålde vi nästan 200 julskinkor och över 125 kg tjocka revben.
Det finns en anledning … Köttet är FANTASTISKT !!

En gris som inte behöver åka slaktbil och bli stressad utsöndrar inga stresshormoner som påverkar köttets kvalitet.
Med noggrannhet av uppfödning, slakt, styckning och saltning får Västersläts i Kalmar julskinkan att smaka som förr.

skicka ett mail så får du ett beställningsformulär där du enkelt kan lägga din beställning.
jwidebrant@gmail.com

NYÅR

bubbel

Hjort, Rödkulla Nötkött, Vildsvin, Lamm, Glad Gris, Älg

NYÅRS ERBJUDANDE !!
495 kr / kg

Pepparrullad Varmrökt Vildsvinsfilé
Gott och Exklusivt
Färdiglagad, endast att skära upp och lägga på fat eller tallrik.
servera med potatisgratäng och grönsallad

Tänk på att vara ute i god tid och handla ert kött till nyår eller trettonhelgen.
Vi vill helst inte lägga undan, då det brukar bli mååånga påsar och namn att hålla reda på. Vi lägger gärna undan till nästkommande dag vi har öppet.
Vanliga frågor…

Hur många gram kött ska man räkna / person?
Trerätters middag rek. vi 150- 175 gram / person
Endast varmrätt rek. vi  200 gr / person

Hur tillagar man köttet ?
bryn köttet i en stekpanna på spisen, krydda, lägg köttet
i en ugnsform och ställ in i ugnen på 120 grader.
använd termometer för bästa resultat.
Temp på köttet googlar ni lättast fram, men observera att det är rek. grader som uppges.
När köttet är klart, ta ut det från ugnen och låt vila ca 10-15 min i folie. Tänk på att tempen stiger under tiden det vilar. Vill Ni ha en färdig temp på köttet 56 grader, ta ut det vid ca 53-54 grader eftersom det stiger ytterligare i foliepaketet.
Skär därefter upp köttet och servera tillsammans med något gott.

 

Vad ska man använda för kryddor ?
Vi rek. att använda våra kryddor som är speciellt anpassade till just det köttet du valt.
Ibland kan det räcka att endast använda salt och peppar och ” sätta ” smaken på såsen…vill man tex servera en rödvinssås eller grönpepparsås till hjortfilén räcker det att krydda med salt och peppar. Annars finns risk att smakerna ”krockar” med varandra.

Vad serverar man till köttet ?
Potatisgratäng
Potatiskaka

Ugnsrostade rotfrukter
Hasselbacks potatis
Pressad potatis
Potatismos med västerbottenost